• Forside
  • |
  • Blog
  • |
  • Elektrisk tandbørste anbefalet af tandlægen

4. juli 2019

Elektrisk tandbørste anbefalet af tandlægen

Jeg får altid gode råd hos tandlægen og det er jo dejligt nok. Men det er som om, at han ikke kan huske de tidligere råd, jeg har fået og derfor er det altid som at starte forfra. Det startede med tandtråd, som jeg vel har anvendt dagligt i mere end 20 år og det er bare blevet en helt naturlig del af min tandbørstning og en god vane.

Og jeg tror efter 10 år med tandtråd spørger min tandlæge om jeg bruger tandtråd?

Ja, svarer jeg. “Det har du jo fortalt mig at jeg skal gøre!”

Men så brugte jeg åbenbart ikke tandtråden på den rigtige måde, da den skulle ned på en måde og op på en anden måde. Så blev jeg så meget klogere.

Det samme med tandbørstning. Lige pludselig skulle jeg demonstrere hvordan jeg børster tænder! Det var som at gå i 2. klasse igen. Og naturligvis børstede jeg ikke på den helt rigtige måde. Det skulle foregå helt anderledes end hvad han havde fortalt mig år før.

Nu er der så igen kommet andre boller på suppen – om man så må sige. For nu er en almindelige tandbørste ikke god nok længere. Nu skal den være elektrisk.

Så jeg har anskaffet mig en elektrisk tandbørste anbefalet af tandlægen og skal så bruge den fremover. Og det er faktisk en meget fin omvæltning. Det hele foregår mere roligt og tager alligevel ikke helt så lang tid.

Selvfølgelig har han også instrueret mig i, hvordan jeg skal anvende den eldrevne tandbørste. For første gang var det ikke godt nok. Så igen tilbage til 2. klasse og få instruktion.

Nu børster jeg så meget langsomt og vipper tandbørsten, så den kommer ind i mellemrummene mellem tænderne – og den får både på forside og bagside. Det bliver meget spændende om jeg nu gør det godt nok – tør næsten ikke vente til jeg skal til tandlægen igen.

Men jeg vil nu gerne anbefale andre en elektrisk tandbørste. Jeg er godt klar over, at det ikke ligefrem er en ny opfindelse, men det fungerer faktisk rigtigt godt og er en meget blid form for tandbørstning, så man ikke ødelægger tandkødet. Og så er det heller ikke specielt dyrt. Den koster selvfølgelig lidt mere i anskaffelse men børstehovederne, der skal skiftes en gang imellem, er ikke meget dyrere end en almindelig tandbørste.

Så inden du selv får skældud af din egen tandlæge, skulle du måske overveje at springe ud i en elektrisk tandbørste? Det skader i hvert fald ikke.

Relaterede artikler

Cremen efter opvasken

Cremen efter opvasken

En klassisk toaster

En klassisk toaster

Skal det være gammelt eller nyt?

Skal det være gammelt eller nyt?

giv en kommentar


Din email adresse offentliggøres ikke.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}